Adidas/Nike/Converse Billigt Rea Sverige
0 Items 0,00 kr Cart

You have no items in your shopping cart.

F.A.Q

    1. Q: Hur gör jag en beställning?

        A: Du kan placera order från vår webbplats i snabbaste och säkraste sättet. Kortinnehavarna måste erbjuda kontaktinformationen på premissen så att vi kommer att få ditt namn, adress, stad, stat eller provins, postnummer, land, telefon och e-post, och finansiell information och beställning. Denna information samlas in och används för att behandla transaktionen och för intern redovisning och andra förfaranden. Och systemet kommer att skicka ett orderbekräftelse e-post för att bekräfta all information på rätt sätt för varje order.

    2. Q: Måste jag betala moms?

        A: Nej, det finns ingen moms på vår sida.

    3. Q: Är det säkert att köpa på vår webbutik?

        A: Alla online betalningar är säkra och säkras. Vi har skapat en säker transaktion miljö. Beställningssystemet vi använt är branschstandard för krypteringsteknik för att skydda din privata information som registrerats på vår sida. Krypteringssystemet ger dig säkerhet och trygghet när webbläsaren och det lokala nätverket stöder användning av krypterade dataöverföringar .

    4. Q: Vad kan jag göra om jag inte kan göra en beställning framgångsrikt på nätet?

        A: Om du stöter på detta problem kan du prova följande steg: Först, rensa cookies, starta om webbläsaren, stänger brandväggen och sedan försöka igen. För det andra, om problemet kvarstår , vänligen ändra en annan dator eller annan webbläsare, såsom Firefox, och sedan försöka. Eller så kan du prova att logga in efter flera timmar. Sist, om stegen ovan inte fungerar, kan du kontakta oss.

    5. Q: Hur kan jag göra en retur eller utbyte?

        A: Ja, om du inte är nöjd med ditt köp, kan du kontakta oss för utbyte eller retur. Vår returpolicy är inom de första 2 veckor efter att du tagit emot varan. Produkten får inte vara slitna eller skada. Om du av någon anledning inte är nöjd med objektet, men felet är inte orsakats av oss, bör du betala för frakten och bankserviceavgifter för post utbyte. Om du begär en återbetalning, kommer vi dra av sändningsavgiften från ditt konto. Men om faktiska bevis på att felet orsakades av oss, skulle vi ta ett helhetsansvar och skulle inte ta ut någon extra avgift.

    6. Q: Hur kan jag spåra min beställning?

        A: Vanligtvis skickar vi varan och ge dig ett spårningsnummer inom 24 - 48 timmar efter beställningen lyckas, kommer vi e-post spårningsnummer och spårning webbplats för dig (så se till att e-postmeddelandet du ger är effektiv). Observera att transportören hemsida får inte uppdatera register och paketstatus i tid.

    7. Q: Vi fick vår spårningsnummer två dagar sedan men din beställning är inte dyker upp i DHL eller EMS spårningssystem ?

        A: Ibland finns det ett par dagar fördröjning om leverans backas upp på grund av stor efterfrågan före varor dyker upp i system.Or spårningssystem kanske försenade på grund av vissa faktorer i DHL eller EMS spårningssystem .

    8. Q: Accepterar ni internationella order?

        A: Ja, vi är professionella i bearbetning internationella affärer och har rik erfarenhet av att göra detta. Fram till nu har vi emot beställningar från de flesta av världens länder, om du inte är säker på om fraktdestinationer , kontakta oss och vi kommer att svara dig snabbt.

    9. Q: Kan jag ändra min beställning efter mitt kreditkort debiteras?

        A: Observera att när en beställning har gjorts och bearbetats, är det svårt att göra ändringar och avbeställning. Om du vill ändra din beställning, kontakta oss. Vi ska göra vårt bästa för att tillmötesgå din situation. Men när din beställning har skickats, ordern kan inte ändras eller annulleras.

    10. Q: Vad är leveransalternativ och leveranstiden ?

        A: Alla beställningar snabbare leverans, EMS, DHL är de viktigaste metoderna för leverans, men andra är också tillgängliga bara efter dina destinationer, såsom TNT, UPS och andra.

    11. Q: Hur lång tid tar det att behandla eller byta?

        A: Totala tiden är sammansatt av två delar. Den första delen är handläggningstiden. Detta är tiden från när begäran av utbyte eller återbetalning, plus vår bearbetningsprocess . Den andra delen är den faktiska sändningstiden . Detta är den tid som det tar för paketet som skall utbytas och återlevereras till dig. Det tar vanligtvis 5-15 dagar. För återbetalning, det tar ca 2-3 dagar för kreditkortsföretag att behandla återbetalningen, kan du kontrollera ditt kreditkortskonto i 15-60 dagar later.It huvudsakligen beror på överföringshastigheten mellan olika banker i olika länder. Tveka inte att kontakta oss om du inte får det efter 60 dagar!

    12. Q: Måste jag betala extra avgift för utbyte eller återbetalning?

        A: Det beror på. Om du av någon anledning inte är nöjd med objektet, men felet är inte orsakats av oss, bör du betala för frakten och reshipping avgiften för post utbyte. Om du begär en återbetalning, är den första sjöfarten inte återbetalas . Men om faktiska bevis på att felet orsakades av oss, skulle vi ta ett helhetsansvar och skulle inte ta ut någon extra avgift.

    13. Q: Vad ska jag göra om min beställning kom aldrig?
 
        A: Om din beställning visar ditt paket har skickats, och du inte får det. Vänligen kontakta kundtjänst för att få hjälp.
 
    14. Q: Kan jag ändra eller avbryta min beställning efter beställning har gjorts?
 
        A: Om du vill avbryta eller ändra ordning, vänligen kontakta vår kundtjänst inom 24 timmar. Vi kan inte heller acceptera annullering när vi redan har skickat objekten. Du måste också ändra en felaktig order inom 24 timmar innan den levererades, så att vi kan avbryta fel ordning för dig att placera en ny rätt ordning.
 
    15. Q: Gör du tillbaka order?
 
        A: Vi gör inte tillbaka order. Objekten om du beställt är slut så kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt för att be en ersättningspost. Den av lager order kan avbrytas om inte en ersättare objekt begärs.
 
    16. Q: Är dina objekt alla äkta?
 
        A: Alla produkter från vår webbplats tillhandahålls av officiellt samarbete fabrik.
 
    17. Q: Finns det någon chans att jag kan kontakta ditt företag via telefon?
 

        A: Vi är mycket ledsna att vi inte hjälpa dig genom telefon nu. Vår kundtjänst betjänar alla kunder via e-post i arbetsdagar. Vänligen kontakta oss om du inte är klart om FAQ, kontakta vår kundtjänst. Tack för ditt besöka, stödja och beställning och njuta av din shopping på vår webbutik, tack!